Elektrikli Yerden Isıtma Nedir?

12-03-2024 13:26
Elektrikli Yerden Isıtma Nedir?

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir?

Elektrikli yerden ısıtma yaşam alanlarında klasik ısınma sistemlerinin yerine çok daha konforlu bir kullanım elde edilmesi için geliştirilmiştir. Kış mevsiminin en soğuk dönemlerinde dahi ısınma problemini pratik bir şekilde çözmek için son yıllarda en popüler ısıtma sistemleri arasında da kabul edilmektedir.

Yerdenisitma.com.tr mağazası olarak elektrikli yerden ısıtma noktasında temel olarak üç başlık altında
Rampa ısıtma sistemleri
Zeminden ısıtma sistemleri
Kar buz eritme sistemleri çeşitleri ile hizmet verebiliyoruz.
Hizmet türlerimizin tamamında da elektrikli yerden ısıtma sistemleri için hem uygulama hem de malzeme satışı sağlayabiliyoruz.

Elektrikli ısıtma çok kolay bir kullanıma sahip olması ve birçok fayda sağlaması ile birlikte her geçen gün daha fazla popüler bir hale gelmektedir. Üstelik sistem kendi içerisindeki bölümlendirmesi ve kullanım yapısı ile çok uzun ömürlü bir yapıya sahiptir. Son teknoloji ile çalışması sayesinde de profesyonel bir kullanım ortaya çıkarırken, yaşam alanlarında yakıt tasarrufunda büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Yani hem ısınma kolaylığı hem de tasarruf açısından tercih edilmektedir.

Standart eski tip ısınma sistemlerinde çok yüksek bir elektrik ve doğalgaz kullanımı yer alırken, bu yeni sistem güvenilir yapısı ile önemli bir tasarruf fırsatı ortaya koymaktadır. Dahili elektrik mekanizması vasıtasıyla ısınma avantajı ortaya çıkaran bu sistem, farklı bir ısı kaynağı ihtiyacı bulundurmadığı için de tamamen farklı bir çalışma avantajı sağlamaktadır.

Elektrikli ısıtma sistemleri kablolu yerden ısıtma olarak da adlandırılırken, zemin altına döşenen kablolar vasıtasıyla ısıtma yapısı oluşturmaktadır. Kablo mekanizması üzerine strafor malzeme veya ısıtma halısı döşemesi gerçekleştirilirken, zemin kaplaması tekrarlanmakta ve elektrik kaçağı ya da istenmeyen yan etkiler de engellenmektedir.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

Bu profesyonel sistemlerin uygulanabilmesi için öncelikle uygulama alanında firma yetkililerimiz bir keşif gerçekleştirir. Yapılan ölçümler ile birlikte zeminde bağlantı noktalarının belirlenmesi ve gereken malzeme miktarının tespit edilmesi ile birlikte tesisat için bir proje hazırlanır. Bu projeye bağlı olarak kabloların geçirileceği noktalardan bağlantıların tamamlanacağı noktalara kadar her ayrıntı belirlenir.

Hazırlanan proje ile birlikte gereken malzeme listesi tamamlandıktan sonra yine uygulama alanına tüm ekip ve ekipman ile birlikte ulaşılır. 1 cm altında kalınlığa sahip olan kabloların kullanılması ile birlikte öncelikle zemine ısıtıcı şilte döşemesi gerçekleştirilir ve ardından kablo döşemeleri şilte üzerinde tamamlanır. Yapı içerisindeki her bölüme bağlı olarak da metrekare ölçüleri göz önünde bulundurularak güç değerleri ihtiyaca göre belirlenir.

Önemli olan ayrıntı elektrikli yerden ısıtmada her bölüm yani her oda için istenilen ideal ısının doğru şekilde dağıtılmasıdır. Kontrollü bir şekilde uygulama gerçekleştirilirken her metrekare alan için ortalama minimum 80W ya da maksimum 240W gibi bir seviye ile enerji düzeyi belirlemeleri sağlanır. Isıtıcı döşemelerin yerleştirilme işlemi tamamlandıktan sonra ise üst bölümünde hem kabloların zarar görmesini hem de kaçaklar oluşmasını engelleyecek şekilde yumuşak bir zemin ile kapatma yapılmaktadır.

Tamamlaman zemin döşemeleri sonrasında oda ve bölümler için ayrı ayrı termostat ve sensör kullanımı gerçekleştirilir. Estetik açıdan zeminde görülmeyen ve göz rahatsızlığı oluşturmayan kablolar yine gereken noktalarda zemin dışında da koruyucu ve güvenilir muhafaza ekipmanları ile istenilen bölgeye ulaştırılır.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi Avantajları

Elektrikli ısıtma öncelikli olarak ekonomik bir yapıya sahip olarak tasarruf ortaya çıkardığı için tercih edilmektedir. En büyük avantajı tasarruf yapısı sunması olmak ile birlikte doğalgaz, katı yakıt veya sıvı yakıt gibi ihtiyaçlarınız bulunmadan ısınmayı zeminden oluşturma fırsatı sağlamaktadır. Bu durum hem kaliteli bir ısınma hem de büyük bir konfor oluşturduğu için daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır.

Uygulama gerçekleştirilen noktalarda mutlak bir şekilde zemin altına döşeme gerçekleştirildiği için zemin üstünde herhangi bir alan işgali oluşturmamaktadır. Bu sayede salon veya odalar içerisinde bir daralma ya da kullanılmayacak bölge ortaya çıkarmadan özgür bir dekorasyon fırsatı sağlamaktadır. Üstelik oda termostatları ile birlikte zemindeki ısınma düzeyini istediğiniz gibi ayarlamanız da mümkündür.

Kullanıldığı noktalarda zeminden yukarıya doğru ulaşan ısı vasıtasıyla özellikle insan anatomisi ile uyumlu bir ısıtma fırsatı elde edilmektedir. Çünkü insan vücudu ısıyı ayaklarının altından alarak daha iyi ısınabilir. Ayrıca fonksiyonel yapısı ile birlikte bu sistemler yangın tehlikesi ve kaçak tehlikesi bulundurmadan pratik ve güvenilir bir bakım imkanı sağlar.

Elektrikli Yerden Isıtma Nerelerde Tercih Edilir?

Kablolu ısıtma sistemleri günümüzde birçok farklı noktada tercih edilmeye başlanırken, öncelikle elbette yaşam alanları yani evler, villalar ve apartman daireleri bulunmaktadır. Özellikle günümüzde popülerleşen akıllı ev sistemleri içerisinde çok sık görülmektedir. Aynı zamanda birçok farklı kategoride iş yerleri tarafından da tercih edilmektedir.

Uygulama alanlarında estetik bir yapı ortaya koyarak göz önünde bulunan bir ısıtma sistemi olmadığı için ve aynı zamanda enerji tasarrufu sağladığı için işletmelerde çok büyük avantaj sunmaktadır. Bu anlamda alışveriş merkezleri, fabrikalar veya kurumlarda kullanıldığı gibi özellikle de ibadethanelerde seçilmektedir. Doğalgaz gibi yakıt imkanlarına ulaşamayan camilerde ve yine hamam ve kapalı havuz gibi hijyen alanlarında da avantaj sunmaktadır.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi Maliyetleri Nelerdir?

Bir elektrikli yerden ısıtma sistemi kurulumu için birçok kritere bağlı olarak maliyetler değişim gösterebilir. Örneğin, uygulama yapılan yapının boyutları ve kullanılacak malzeme çeşitleri en önemli kriterlerdir. Bir stüdyo dairede yapılacak uygulama ile bir okulda yapılacak uygulamada çok farklı maliyetler ortaya çıkabilir.

Malzeme markalarına ve sistem markalarına bağlı olarak da ekipman seçimleri farklılık oluştururken, bu durum da fiyatlandırmada farklılık ortaya çıkarmaktadır. Özellikle ithal malzemelerde döviz kuruna bağlı bir şekilde de fiyat değişimleri çok sık görülmektedir.

Tamamen doğru ve net bir sonuca ulaşarak iyi bir fiyatlandırma almak için mutlaka firmamız ile iletişime geçmeniz önemlidir. Firmamız uygulama istediğiniz noktada yaptığı keşif ile bir proje oluştururken, doğru ekipman tercihinin sağlanması ile size net rakamlar verebilmektedir.

Elektrikli Yerden Isıtma Sisteminde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Tüm elektrikli alttan ısıtma sistemleri içerisinde standart olarak 5 mm, 6 mm ya da 7 mm gibi kalınlıklarda ince ısıtma kabloları kullanılır. Bu kabloların zeminde doğru ve simetrik bir şekilde montajının yapılabilmesi açısından da değişen boyutlara ve Watt enerji değerlerine sahip ısıtıcı şilteler kullanılmaktadır.

Isıtıcı şilteler tek parça kullanılacak şekilde 2 m2 veya 10 m2 gibi boyutlara sahiptir. Alan ölçüsü bağlamında da 80 W/m ya da 240 W/m aralıklara sahip olarak tercih edilir. Zemin döşemesi ardından da sistemin sağlıklı kullanımı için ihtiyaç duyulan sensör ve termostatlar da sistem içerisine dahil olurken, bu sistemlerde zemin bir radyatör gibi çalışır. 

Elektrik Yerden Isıtma Sistemleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1)Yerden Isıtma Sistemi İle Kaç Dereceye Kadar Isı Alabilirim?

Kullanılan termostatlar üzerinde 0-35 0C aralığında bir ısıtma seviyesi gösterilir. Bu sayede azami 35 0C sıcaklığa kadar ısıtma oluşturabilirsiniz.

2) Sistem Ahşap Zeminlerde Kullanılabilir Mi?

Ahşap zeminlerde zeminin hasar görmemesi açısından maksimum 1 cm gibi bir malzeme kullanımı tercih edilmeli ve ısıtıcı kablolarda 10 w/m gibi bir değer üzerine çıkılmamalıdır. Kullanım sırasında da 25 0C üstünde sıcaklıklarda ahşap zeminlerde özellikle kuruma görülebilir ve deformasyon ortaya çıkabilir.

3) Islak Zeminlerde Elektrikli Yerden Isıtma Kullanılabilir Mi?

Sistemin kullanıldığı alanlarda bir zorunluluk olarak 30 mA kaçak akım koruma rölesi montajı gerçekleştirilir. Bu sayede elektrik kaçağı ve tehlikeler ortadan kalkarken, ıslak zeminde koruma sağladığı için güvenilir bir yapı sunmaktadır.

4) Bakım İhtiyacı Bulunuyor Mu?

Zemin ısıtmalı elektrikli mekanizmalarda mekanik bir parça kullanılmadığı için bakım ya da temizleme gibi ihtiyaçlar ortaya çıkmamaktadır.

5) Isıtma Kablolarında Ne Kadar Garanti Süresi Bulunmaktadır?

Uzman bir firma tarafından montaj gerçekleştirildiğinde uluslararası garanti çerçevesinde 20 yıl gibi bir garanti süresi yer almaktadır. Bu kullanım süresi içinde değiştirilme ya da onarım gibi ihtiyaçlar garanti kapsamında sunulmaktadır.

6) Yangın Riski Bulunuyor Mu?

Bina içerisinde uygulama yapılırken mecburi bir şekilde yer alan kaçak akım rölesi vasıtasıyla kısa devre gibi durumlara karşı elektrik otomatik bir şekilde devreden kesilir. Bu sayede yerden ısıtma sistemi de devreden çıkarken, yangın ya da farklı riskli durumlar ile karşılaşma ihtimali de ortadan kalkmaktadır.

7) Sistemin Enerji Tüketim Oranı Ne Kadardır?

Uygulama yapılan bir yapıda metrekare özelliklerine bağlı olarak 100 W güç verildiğinde örnek olarak 25 m2 bir oda içerisinde 25x100=2500W gibi bir enerji tüketimi ortaya çıkacaktır. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.